Vrbovka malokvětá: Proč ji používat při problémech s prostatou?

Vrbovka malokvětá je bylinka, která se v poslední době těší zvýšené oblibě. Především kvůli tomu, že se jí připisuje pozitivní vliv na stav močových cest a prostaty. Pojďte se podívat, proč byste jí měli dát šanci i vy!

V dobách, kdy ještě neexistovaly normální léky, pro které si můžete zaběhnout do lékárny, lidé byli odkázáni na znalosti bylinkářek, které měly v malíčku široké spektrum vědomostí. Dokázaly poradit, které bylinky podporují kojení. Také věděly, kterými bylinkami lze ulevit od kašle a nachlazení. V neposlední řadě pak existuje i mnoho bylin, které podporují normální stav močových cest a prostaty.

Právě o posledním tématu dnes bude řeč. Jednou z rostlin, která se na tyto problémy dlouhodobě používala, patří vrbovka malokvětá, která se i dnes přidává do přírodních doplňků stravy pro muže, kteří mají problémy se zvětšenou prostatou.

co je vrbovka malokvětá účinky

Co je to vrbovka malokvětá?

Vrbovka malokvětá je rostlina, která patří do čeledi pupalkovité. Její výška se obvykle pohybuje v rozmezí od 20 do 80 cm. Odstín jejích květů může být růžový až fialový, občas mohou být dokonce i bílé. V našich podmínkách vrbovka malokvětá kvete od června do září. Co se týká stanovišť, nejvíc vrbovce vyhovuje bezprostřední blízkost pramenů a vodních toků. Celkem často se přidává do čajů, tinktur a do doplňků stravy na močové cesty a prostatu.

Uniprosta

Unikátní kombinace 8 účinných látek pro zdravou prostatu a močové cesty

To mě zajímá Uniprosta

Její nejlepší účinky

Někteří lidé nedají na vrbovku malokvětou dopustit při pravidelné péči o močové cesty. Běžně se například přidává do urologických přípravků, které podporují normální stav ledvin a močového ústrojí.

Dále se jí připisují protizánětlivé účinky, takže může ulevit lidem, kteří mají časté potíže s infekcemi močových cest. (Jejichž četnost může nezhoubně zvětšená prostata zvyšovat.) V neposlední řadě, někteří lidé také používají vrbovku malokvětou na detoxikaci organismu.

V případě, že byste chtěli vrbovku malokvětou použít při vnější aplikaci, může vám nabídnout podporu hojení ran.

vrbovka prostata

Jak působí vrbovka na prostatu?

Vrbovka malokvětá se nejčastěji skloňuje v souvislosti s mužským zdravím. Ve zralém věku po ní sahají pánové, které mají potíže s nezhoubně zvětšenou prostatou, která způsobuje častější infekce močových cest, slabý proud moči, noční močení, časté močení v průběhu celého dne a mnoho dalších nepříjemností, které mohou ovlivňovat kvalitu vašeho života.

Vrbovka dovede podpořit normální stav prostaty a bojovat proti zánětům, takže se v kombinaci s dalšími látkami přírodního původu může snížit frekvenci návštěv toalety a může optimalizovat výskyt infekcí močových cest.

Správné užívání vrbovky

Vrbovka neexistuje jen jedna a je poměrně lehké její druhy mezi sebou zaměnit. Vzhledem k tomu, že každý z nich působí na něco jiného, není ve vašem nejlepším zájmu vrbovku sbírat někde venku.

Místo toho raději vyzkoušejte dlouhodobé užívání přírodních doplňků stravy na podporu normálního stavu prostaty, ve kterém se kromě vrbovky nachází i další bylinky a látky na podporu normálního stavu močových cest a prostaty.

V jeho složení kromě vrbovky najdete i:

vrbovka užívání

Tyto látky podporují normální stav močových cest a také přispívají k normálnímu stavu prostaty.

Také nezapomínejte na to, že problémy s močením můžete ovlivnit i omezením alkoholu a kofeinu, které mají močopudné účinky, jež mohou četnost močení přirozeně zvyšovat. V neposlední řadě také nezapomínejte na zdravější životní styl, který může užívání bylinek na prostatu vhodně podpořit.

Uniprosta

Unikátní kombinace 8 účinných látek pro zdravou prostatu a močové cesty

Cena od 333 Kč za balení až na 2 měsíce.

VYZKOUŠET Uniprosta